Часът на Земята - с много любов и загриженост младежите от Бургас

Здравейте пиша Ви като член на Интеракт клуб Бургас Приморие :) Нашата младежка инициатива е организирането на "Часът на Земята"
Изпращам ви снимки, както и статията за събитието на момиче от клуба - Ралица Кесякова :) Поздравления за инициативата! :) Поздрави! Димитър Костадинов

http://www.facebook.com/group.php?gid=56398362621

Earth Hour – най – голямата глобална еко-инициатива, водеща своето начало през 2007 година в мегаполиса Сидни, на хиляди километри от малкия Бургас. От 2,2 милиона участници преди две години, до над половин милиард души от 4000 града в 88 държави!

Точно преди една година група младежи, загрижени за бъдещето на нашата планета, се обединиха в името на добрата кауза. Ние, от Интеракт Бургас Приморие, решихме, че можем да постигнем в родния ни град това, което са постигнали огромни градове преди нас – да потънем в мрак за един час.

„Въоръжени” със хиляди флайъри и с огромни усмивки, ние излязохме на улиците, за да присъединим към каузата гражданите на Бургас. Обиколихме десетки търговски обекти и ресторанти, срещнахме се с представители на Община Бургас и направихме всичко възможно да популяризираме еко-идеята. На места бяхме отпратени с отрицателен отговор на молбата ни, но на много други хората „прегърнаха” възможността да бъдат част от глобалната инициатива на WWF Часът на Земята.

И ето че в 20.30ч на 28 март 2009 година ние успяхме! Успяхме и през 2010! Бургас потъна в тъмнина за един час две поредни години. Както много обществени сгради, така и хиляди домакинства изключиха светлините в знак на протест срещу безвъзвратното замърсяване на нашия дом – планетата Земя.

Този протест продължава! Нека покажем, че наистина се интересуваме от бъдещето на планетата. Нека натиснем ключа за осветлението и догодина. Присъедини се ти! Часът и мястото на събитието са известни – последната събота на март, между 20.30 и 21.30 часа в твоя дом!

Ралица Кесякова
Интеракт Бургас Приморие