Благотворителен пролетен кулинарен базар в Бургас

Учениците на ПМГ „Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас се включиха активно в кампанията за отбелязване на СВЕТОВНИТЕ ДНИ ЗА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ. На 31 март 2010 ученическия съвет на гимназията организира Великденски и пролетен кулинарен базар. Участие взеха младежи от всички випуски на училището (5 - 12 кл.) Събраните средства бяха повече от очакваното, като те ще послужат за благотворителност и огранизация на Пролетен бал на ПМГ, който също ще бъде под посланието за активна младеж.
Имаше много ученици, проявили се като майстори готвачи. Те зарадваха младите клиенти с оригинални идеи при приготвянето на кулинарни шедьоври.
Ролята на продавачите не беше по-малка. Хората зад щандовете правеха промоции, сякаш са в бизнеса от години. Не минахме и без „Кой разбира – тук се спира...”
Голямото междучасие беше цял час и половина, като за това „кратко” време всичко беше изкупено и изядено. Тези “инвеститори” успяха да унищожат всичко, що беше храна и не останаха разочаровани. Получи се своеобразен кулинарен празник.
На организаторите, дейните ученици от училищия съвет, не им беше никак лесно в напрегнатата обстановка, но те се справиха потресаващо добре, като истински млади мениджъри.
В крайна сметка мероприятието беше забавно, полезно, но преди всичко засищащо глада преживяване. Така беше поставено началото на една традиция – КУЛИНАРНИЯТ БАЗАР НА ПМГ „АКАД. Н. ОБРЕШКОВ” гр. БУРГАС

Димитър Костадинов
Съпредседател на ученическия съвет на
ПМГ „Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас