Събития 2008

МИКЦ - Габрово

Народно читалище ”Светлина” с.Труд

Земята е нашият общ дом! Природата в нея е живителната сила, която ни храни прави живота ни уютен, приятен и топъл. Уважението, преклонението, грижата и обичта към тях се възпитава у човека още от раждането му. В знак на почит към Земята-22 април се чества като неин празник.  Народно читалище ”Светлина”с.Труд отбеляза този ден с ученици от четвърти клас при ОУ”Св. св. Кирил и Методий” с.Труд като организира екскурзия до стария дъб.Това е една от природните забележителности на селото.Този дъб, наричан още”Арнаутски “ носи името на фамилията на имота,в които се намира.Вековното дърво е на повече от 300 години,височина му е 195м. Направена бе уборка около мястото, разчистена бе пътеката, която води до него. Децата разгледаха с интерес дървото и изслушаха легендите, които им разказа библиотекарката. Екскурзията приключи с изхвърляне на отпадъците на подходящи за тази цел места. Децата решиха,че трябва да поставят нова указателна табела и да боядисат оградата около дъба. 

Копривщица

На 27 април Читалището в Копривщица организира Народно младежко веселие по случай Световните дни за младежка активност.

Подарявам ти усмивка! - ЦДГ "Росица"

Кампания Подарявам ти усмивка! на Целодневна детска градина "Росица", гр. Пловдив.

Младежки съвет по наркотични вещества, Благоевград

Младежкият съвет по наркотични вещества /МОСНВ/ е част от Областния съвет по наркотични вещества Благоевград.
Включили са се в инициативата с проекта: «Младите в действие срещу дрогата» и проведоха следните дейности в периода 23 – 25 април 2008г.:

МИКЦ – Хасково

Младежкият информационно-консултантски център – Хасково отбеляза на 21.04. в крайградския парк „Кенана”Световните дни за младежка активност с младежки „Хайд-парк” на тема: „Аз промяням своя град и така променям света”. Присъстваха доброволци на МИКЦ – Хасково и ученици от училищата.

МИКЦ Перник

Екоклуб Зелени патрули при ПГХТБТ "Мария Кюри" - Разград

Инициативите на Екоклуб Зелени патрули при ПГХТБТ "Мария Кюри" - Разград, посветени на СДМА 2008:

Syndicate content